Δημιουργία 3ου πόλου ανάπτυξης στην Επαρχία Λαγκαδά

Δημιουργία 3ου πόλου ανάπτυξης στην Επαρχία Λαγκαδά

Προς Υπουργό:

- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

 

Η ισόρροπη ανάπτυξη του νομού Θεσσαλονίκης υπήρξε κύριο μέλημα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα στα πλαίσια αυτά, η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας, προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, καθώς και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στην ανατολική πλευρά του νομού.

Επίσης, όπως είναι γνωστό στην τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο στη δυτική πλευρά του νομού, παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει σταματήσει κάθε διαδικασία και εγείρει εκ νέου το θέμα.

Επόμενο βήμα της προηγούμενη κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ισόρροπη ανάπτυξη του νομού Θεσσαλονίκης, ήταν η στήριξη και ανάπτυξη της Επαρχίας Λαγκαδά. Με γνώμονα αυτό ο Κώστας Καραμανλής είχε ανακοινώσει την πρόθεση δημιουργίας 3ου Πόλου Ανάπτυξης στην Επαρχία Λαγκαδά.

Ωστόσο, μετά την αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας μετέωρα και μη υλοποιήσιμα παραμένουν σχέδια ανάπτυξης που είχαν δρομολογηθεί, αξιολογηθεί και κριθεί, όπως η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ ή η δημιουργία του 3ου Πόλου Ανάπτυξης στην Επαρχία Λαγκαδά, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί μικροκομματική πολιτική και να κρατά σε ομηρία σημαντικές μελέτες και έργα ανάπτυξης του Νομού Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σκοπεύει να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση της χώρας στη δημιουργία 3ου Πόλου Ανάπτυξης στην Επαρχία Λαγκαδά για να  επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο επιτέλους η ισόρροπη ανάπτυξη εντός του νομού Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου